Noord-Korea wil dialoog

SEOUL, 19 FEBR. Noord-Korea heeft laten weten bereid te zijn tot een dialoog met de nieuwe Zuid-Koreaanse regering, die volgende week in Seoul wordt geïnstalleerd.

Pyongyang heeft zich volgens het Noord-Koreaanse persbureau bereid verklaard “het tijdperk van confrontatie” met Zuid-Korea te beëindigen. “We maken duidelijk dat we een dialoog en onderhandelingen willen aangaan met wie dan ook in Zuid-Korea, inclusief politieke partijen en organisaties”, zo citeerde het persbureau Kim Yong Sun, lid van het Centraal Comité, voorzitter van de Herenigingscommissie van het Noord-Koreaanse parlement en vertrouweling van partijchef Kim Jong Il. “Noord en Zuid moeten coëxistentie, wederwijdse welvaart, gezamenlijke belangen, wederzijdse samenwerking en eenheid tussen landgenoten bevorderen.”

In Zuid-Korea is de melding uit Pyongyang begroet. De partij van de volgende week aantredende president Kim Dae Jung verwelkomde het “teken van verandering” in Pyongyang. (AP)