Licenties telecom Italië

ROME, 19 FEBR. Het Italiaanse kabinet heeft gisteren een einde gemaakt aan het monopolie van Telecom op vaste telefonie door hiervoor twee nieuwe licenties te verlenen.

De vergunningen zijn toegekend aan het Italiaans-Duitse Infostrada (75 procent Olivetti, 25 procent Mannesmann) en aan het drie maanden geleden opgerichte nieuwe consortium Wind, een samenwerkingsverband tussen het Italiaanse elektriciteitsbedrijf Enel, France Télécom en Deutsche Telekom. Verwacht wordt dat binnenkort ook het Amerikaanse Sprint zal toetreden tot Wind. “We zijn begonnen aan het onomkeerbare proces van liberalisering in de telecommunicatiesector”, zei de minister van Post en Telecommunicatie, Antonio Maccanico. Een aantal problemen rondom het gebruik van en de verbindingen met het bestaande vaste netwerk van Telecom moet nog worden opgelost.