Fortis overweegt overname Generale

Fortis is in gesprek met de Generale Bank over een mogelijke overname van deze Belgische bank. Volgens een woordvoerder moeten uit deze besprekingen geen conclusies worden getrokken, hoewel al weken druk wordt gespeculeerd over een acquisitie. “We praten voortdurend met andere partijen. Ook in België zijn we met meerdere partijen in gesprek, waaronder de Generale Bank”, aldus de zegsman vanochtend.

De speculaties bereikten dinsdag een hoogtepunt nadat het management van de Generale Bank van de aandeelhouders geen toestemming kreeg om een bod te doen op de Franse staatsbank CIC. De weigering van de kapitaalverschaffers wordt in beurskringen gezien als bewijs dat de huidige eigenaars, waaronder de Generale Maatschappij, de bank in de etalage hebben geplaatst. Mede gezien de onderlinge relaties - Fortis en de Generale Bank bezitten belangen in elkaar - zou het Nederlands-Belgische Fortis de grootste kans maken.