EXTREEM-RECHTS

CP'86 CP'86 was na de gemeenteraadsverkiezingen in 1994 vertegenwoordigd in zeventien gemeenten. Dit jaar probeert de partij het slechts in vier gemeenten: Rotterdam, Den Haag, Vlaardingen en Leeuwarden. Een aantal incidenten heeft de partij de naam bezorgd van een gewelddadige club met mafiapraktijken. Mede hierdoor heeft de partij in zo weinig gemeenten voldoende handtekeningen verzameld.

Overige Behalve de grotere extreem-rechtse partijen doen dit jaar mee: Volksnationalisten Nederland (VNN), een afsplitsing van CP'86. De partij staat op de verkiezingslijsten van Rotterdam, Amsterdam, Den Haag, Lelystad en Zwijndrecht. Het Nederlands Blok doet mee in Utrecht. De partij probeerde tevergeefs voldoende handtekeningen te verzamelen om een kandidatenlijst te mogen inleveren in Leeuwarden en Ede. De Lijst-Glimmerveen neemt deel in Den Haag en Arnhem.