Alternatief in boekenweek

ZOETERMEER, 19 FEBR. Christelijke uitgevers en boekhandelaren komen dit jaar voor het eerst met een literair alternatief voor het boekenweekgeschenk. De novelle Kaj van auteur Ronald Westerbeek is bedoeld als 'aanvulling' op De Heilige Antonio van Arnon Grunberg, zei voorzitter F. Dijkstra van het Christelijk Literair Overleg (CLO) woensdag.

In Kaj beschrijft Westerbeek de fysieke, maar ook spirituele reis van een Nederlandse jongen die in de Sahara strandt. Het verlangen naar zingeving en echte relaties in een individualistische samenleving speelt de hoofdrol in het verhaal.

Kaj heeft een eerste oplage van 20.000 exemplaren. De Heilige Antonio krijgt een recordoplage van 701.000 exemplaren. Westerbeek is freelance journalist en eindredacteur van het culturele tijdschrift Icarus. (ANP)