Sluiting dreigt voor TV West

DEN HAAG, 18 FEBR. Voor de regionale zender TV West in Den Haag dreigt morgen het einde te komen. In navolging van Wegener Arcade en De Telegraaf die respectievelijk 50 en 9 procent van de aandelen van de zender in bezit hebben, heeft nu ook uitgever PCM aangegeven (16 procent van de aandelen) geen heil meer te zien in de verliesgevende zender.

Volgens de hoofdredacteur van TV West, H. Schneider, kan morgen tijdens een vergadering van aandeelhouders “alleen een wonder nog voorkomen” dat de zender tenondergaat. Bij TV West werken 32 mensen in vaste dienst. TV West begon op 2 november 1996 met haar uitzendingen. Wekelijks kijken meer dan een half miljoen mensen naar de programma's.

Vorige week werd al bekend dat Wegener en De Telegraaf geen nieuw geld in TV West willen steken. Pogingen om het aandelenpakket over te doen aan andere aandeelhouders zoals PCM en Casema zijn vervolgens gestrand. Volgens G.J. van der Berg, lid van de raad van bestuur van PCM, is op basis van de huidige situatie besloten geen extra geld in de zender te steken. Voor de regionale zenders AT5 uit Amsterdam en TV Rijnmond, waarin PCM ook geld steekt, zal het besluit geen gevolgen hebben, aldus Van den Berg.

TV West krijgt vooralsnog geen steun van provincie, gemeente of rijk. Morgen zullen de verschillende overheden om de tafel gaan zitten om een mogelijke financiële tegemoetkoming te bespreken.

Als de provincie bereid is een structurele bijdrage te leveren, is staatssecretaris Nuis (Media) volgens zijn woordvoerder ook bereid een bedrag voor de zender beschikbaar te stellen.