NBM-Amstelland op overnamepad

De Haagse projectontwikkelaar NBM-Amstelland verwacht binnenkort twee groothandels in bouwmaterialen en een Karwei-bouwmarkt over te nemen. NBM betaalt de actie uit eigen middelen. De twee bedrijven gaan deel uitmaken van de hoofdgroep Cementbouw Handel & Industrie, die in 1996 een omzet van 1,7 miljard gulden behaalde.

De in Den Haag en Leiden onder de naam Elfrings Bouwmaterialen gevestigde groothandels zijn nu nog eigendom van Nover. NBM-Amstelland verwacht veel van deze overname, in verband met de geplande aanleg van de Hogesnelheidslijn en de bouw (tot 2005) van 40.000 woningen op locaties bij Leiden, Den Haag en Delft. Elfrings zet dit jaar ongeveer 25 miljoen gulden om. Het bedrijf heeft 33 medewerkers.

De 3200 vierkante meter grote Karwei Bouwmarkt in Zaandam neemt NBM-Amstelland over van Dordam Castricum Beheer. De vestiging wordt toegevoegd aan NBM's detailhandelsorganisatie van Cementbouw Handel & Industrie, die daarmee in Nederland dertig Gamma- en Karwei-bouwmarkten exploiteert. De vestiging in Zaandam telt elf volledige arbeidsplaatsen.