Litouwer moordt eigen dorp uit

VILNIUS, 17 FEBR. Een Litouwse dorpeling heeft zondag met twee jachtgeweren acht buren doodgeschoten voor hij door dorpsgenoten werd overmeesterd en doodgeslagen. Het drama speelde zich af in het dorpje Drauai, vijftig kilometer ten noorden van Vilnius. Het dorp telt slechts vier huizen.

De man, Leonardas Zavistonovius (58), drong de huizen van zijn buren binnen en schoot de bewoners dood. Hij spaarde slechts twee mensen, onder wie zijn eigen moeder. Hij schoot vervolgens op vier mannen die op weg waren naar huis. Hij doodde er een en verwondde een tweede. De twee anderen stortten zich op hem, pakten hem de geweren af en sloegen hem ermee dood. De aanleiding voor het optreden van Zavistonovius is duister: de man dronk niet en had geen crimineel of gewelddadig verleden. (AP, Reuters)