Goed resultaat groene fondsen Triodosbank

Het resultaat van de drie groene beleggingsfondsen van de Triodosbank in Zeist is in 1997 gestegen tot 102,4 miljoen gulden. Dat betekent meer dan een verdubbeling ten opzichte van 1996, toen de drie fondsen een resultaat van 50,4 miljoen gulden boekten.

Triodos Bank beheert drie groene fondsen, waarvan alleen Biogrond Beleggingsfonds beursgenoteerd is. Dit haalde in 1997 een rendement van 5,13 procent. Het Windfonds noteerde een plus van 4,81 procent, terwijl Het Groene Beleggingsfonds een rendement van 4,74 procent behaalde.

Sinds 1 januari 1995 is een fiscale regeling van kracht, die het dividend van erkende groene fondsen voor particulieren onbeperkt belastingvrij maakt. Ook andere banken hebben zich sindsdien op de “groene” markt gestort. Zo maakte ABN Amro gisteren bekend dat de vervolgafgifte voor haar Groen Fondsruim is overtekend.