Cadeaubonnen als kiesstunt

AXEL, 17 FEBR. De Axelse Lijst 7 verloot cadeaubonnen onder de Zeeuwse inwoners die het verkiezingsaffiche van deze politieke partij voor hun raam hangen. De bonnen, variërend van tien gulden tot een trui ter waarde van zestig gulden, zijn afkomstig van de plaatselijke middenstand. Volgens lijsttrekker P. Snoodijk heeft de partij van het Kiesbureau te horen gekregen dat een dergelijke actie is toegestaan. Hijzelf heeft geen enkele moeite met de werkwijze.

Lijst 7 is een nieuwe partij in Axel, ontstaan uit onvrede over de VVD-kandidatenlijst. Volgens Snoodijk heeft de partij evenwel geen enkele politieke kleur. Belangrijkste programmapunt is de kwaliteit van wonen en werken in Axel verbeteren.

Leden van de partij verspreiden de verkiezingsaffiches over de ongeveer zevenduizend woningen in de gemeente. Een notaris bepaalt welke inwoners met een affiche voor hun raam een bon krijgen. De ondernemers van Axel hebben tot nu toe voor meer dan duizend gulden aan bonnen beschikbaar gesteld. (ANP)