Britse tegenvaller drukt nettowinst Nedcon

Magazijnstellingenfabrikant Nedcon uit Doetinchem heeft in 1997 een nettowinst behaald van 5,7 miljoen gulden. Het bedrijf had eerder al laten weten dat door incidentele tegenvallers dit bedrag iets lager zou uitvallen dan vorig jaar, toen het bedrijf 6 miljoen gulden winst behaalde. De omzet van Nedcon steeg met 22 procent tot 140,7 miljoen.

De belangrijkste reden voor de tegenvaller is de slechte voortgang bij enkele grote projecten in Groot-Brittannië. Voor 1998 is de onderneming positief gestemd. Vorig jaar zette het bedrijf verkoopvestigingen op in de Verenigde Staten, Hongarije, Spanje en Polen. Verder nam Nedcon nieuwe fabrieks- en kantoorruimte in gebruik in Tsjechië.

Het aandeel Nedcon kreeg aan het begin van deze maand een gevoelige tik op de lokale markt van de Amsterdamse effectenbeurs. Toen het bedrijf de lagere winstverwachting bekendmaakte, moest het aandeel 19,90 gulden terug tot 80 gulden.