Stadswacht Meppel

Bij de tussentijdse verkiezingen in Meppel werd de lokale partij Stadswacht in oktober vorig jaar de grote winnaar. De partij van fractievoorzitter Alberto Boon was al de grootste, won twee zetels en heeft nu acht van de 21 zetels in de raad. De partij heeft ook een wethouder in het Meppelse college.

Boon: “We zijn in de jaren zeventig als protestpartij begonnen. We waren tegen het dempen van de grachten in Meppel. Maar inmiddels zijn we een volwaardige politieke partij.” Het logo van de partij is een bulldog met gothische letters. “Het lijkt misschien een beetje agressief, maar we willen daarmee alleen maar laten zien dat we waakzaam blijven.” Belangrijke onderwerpen voor Stadswacht zijn openbaarheid van bestuur en vroegtijdige inspraak voor de burger. Ook het behoud van de historische momumenten in Meppel staat nog hoog op de agenda.