Pulchri reorganiseert

DEN HAAG, 16 FEBR. Het Schilderkundig Genootschap Pulchri Studio in Den Haag, dat vorig jaar zijn 150-jarig bestaan vierde, moet ingrijpend reorganiseren wil het kunnen voortbestaan. Het bestuur heeft dit vrijdag bekendgemaakt.

Er komt een geheel nieuw interim-bestuur; het personeelsbestand moet omlaag, de financiën worden gesaneerd, er komt een minder strenge ballotage en het genootschap wil samenwerken met andere kunstinstelligen.

Een onderzoekscommissie onder voorzitterschap van oud-Haags-wethouder Piet Vink is tot de slotsom gekomen “dat het roer om moet wil Pulchri overleven”.

In november vorig jaar bleek al duidelijk dat het tekort van Pulchri in de loop der jaren was opgelopen tot zes ton met weinig vooruitzichten op herstel.

Pulchri wil nu sponsors binnenhalen en het gebouw aan de Lange Voorhout onderbrengen in een stichting die losgekoppeld is van de artistieke activiteiten. Verder denkt het genootschap aan de verkoop van een deel van het kunstbezit en benefietveilingen van het werk van Pulchri-leden om geld binnen te halen. (ANP)