Progressieve Lijst Ronda

Ingo Wijchers staat op de tweede plaats van de Progressieve Lijst Ronda, met vier raadszetels de tweede partij van het Groningse Hoogezand-Sappemeer. De partij is in 1982 ontstaan uit een afsplitsing van de PSP. Wijchers: “Wij komen op voor de zwakkere individuen en groeperingen.

In de raad houden we elk voorstel positief-kritisch tegen het licht.” De plannen van het college voor de verbouwing van het stadshart van Hoogezand-Sappemeer zijn voor Ronda 'onacceptabel'. “De gemeente wil daar een bedrag van 141 miljoen gulden voor uittrekken, terwijl een op de vijf burgers leeft van een uitkering. Wij kiezen voor een veel goedkopere oplossing, waarbij bovendien het centrum voor voetganger en fietser veiliger wordt.” Ronda is er ook voor het milieu. Voor elke omgezaagde boom moeten twee nieuwe bomen worden geplant.