NK indooratletiek

Er werden bij de NK indooratletiek vijf nationale records verbeterd. Die kwamen op naam van Corrie de Bruin (kogelstoten, 18,51 meter), Ester Goossens (400 meter, 52,29), Annemarie Hendriks (hinkstapsprong, 12,87 meter), Miguel Janssen (60 meter, 6,63) en Robin Korving (60 meter horden, 7,73). Goossens plaatste zich door haar prestatie voor de EK, eind deze maand in Valencia. De Bruin en Korving hadden zich al gekwalificeerd.

Ook de winnaar en winnares van de 200 meter, Patrick Snoek (21,25) en Mami Awuah Asante (23,77) bleven onder de richttijden voor de EK. De Nederlandse ploeg bestaat nu uit liefst vijftien leden. De kans bestaat dat de meerkampers Bart Bennema en Marcel Dost ook nog in Spanje mogen meedoen. Zij zijn reserve, maar de verwachting is dat een aantal mensen zich zal afmelden.