Moeder en kind dood gevonden

DONGEN, 16 FEBR. De politie Midden en West Brabant heeft zaterdag in een woning in Dongen de lijken aangetroffen van een 43-jarige vrouw en haar anderhalf jaar oude zoontje.

Volgens de politie is de peuter door geweld om het leven gekomen. De politie vermoedt dat de vrouw zelfmoord heeft gepleegd, maar een woordvoerder zegt dat andere oorzaken nog niet volledig zijn uitgesloten.

De alleenstaande moeder en haar kind hebben naar schatting veertien dagen dood in het huis gelegen. Aanvankelijk dacht de politie dat het jongetje door verwaarlozing was gestorven. Maar uit sectie van het Gerechtelijk Laboratorium in Rijswijk is gebleken dat de peuter is gedood, aldus de woordvoerder.

Over de wijze waarop dat is gebeurd, wil de politie “in het belang van het onderzoek” geen mededelingen doen. Op het lichaam van de vrouw is in Rijswijk eveneens sectie verricht.

De politie vond beide lichamen zaterdagmiddag rond twee uur, na een melding van verontruste familieleden. Direct na de vondst is een recherchebijstandsteam van zes mensen geformeerd, dat volgens de woordvoerder inmiddels is uitgebreid tot veertien rechercheurs.

Het team zal in de Dongense woning een “technisch onderzoek” verrichten. Verder zal het een uitgebreid buurtonderzoek doen. De rechercheurs van de Politie Midden en West Brabant willen onder meer weten hoe het mogelijk is dat het niemand is opgevallen dat de moeder en het kind ongeveer twee weken niet zijn gesignaleerd.

De gescheiden vrouw woonde alleen met haar kind in een rijtjeshuis aan De Heuvel, aldus de politie. Ze zou een teruggetrokken bestaan leiden.

Uit een eerder huwelijk had zij twee kinderen van zeventien en negentien jaar oud. Deze kinderen wonen niet in Dongen.