Gemeente Belangen

Theo van Swol is lijsttrekker van de lokale partij Gemeente Belangen in Apeldoorn, een afsplitsing van de Boerenpartij. De partij is nu de vierde partij in de gemeente met drie zetels. “In de lokale politiek overbruggen wij de kloof tussen bestuur en burger”, zegt Van Swol. “Elk voorstel overleggen we eerst met de bevolking.” Gemeente Belangen zet zich met name af tegen het promotiebeleid dat het college van B en W voor de stad voert.

“Daar wordt heel veel geld voor vrijgemaakt, maar dat gaat ten koste van zaken die de burgers echt nodig hebben.” Gemeente Belangen zal zich ook sterk blijven verzetten tegen de stadsvernieuwing die staat gepland in de monumentale Metaalbuurt. “Die buurt dreigt te worden gesloopt. Dat mag niet. We doen er alles aan om dat proces te vertragen, want onder de burgers is er gigantische onrust over ontstaan.”