Gemeenschapslijst

Frans Aerts staat op de tweede plaats van de Gemeenschapslijst van het Limburgse Arcen, Lomm en Velden. Titel van het verkiezingsprogramma: 'Een leefbare gemeente, zelfstandig en energiek'. De partij heeft nu drie van de dertien zetels. Politiek moet van onderop komen, vindt Aerts, met veel directe contacten met bestuurders.

Het creëren van goede voorzieningen voor sport en recreatie, behoort tot de 'speerpunten' van de Gemeenschapslijst. Ook moeten gemeenten meer van elkaars kennis gebruik gaan maken. Lokale partijen zijn traditioneel sterk in Limburg, omdat de oude KVP op lokaal niveau niet actief was. Aerts: “De bakker en de slager hadden vroeger allemaal een eigen partij.” Met de opkomst van het CDA kregen de lokale lijsten het moeilijker. Maar toen die partij in 1994 in de problemen kwam, leefden de lokale partijen weer op.