Duitse parlementariërs vliegen Deutsche BA

De parlementsleden in Duitsland vliegen in eigen land niet meer met de nationale luchtvaartmaatschappij Lufthansa. Ze hebben zich laten strikken door de door British Airways bestuurde maatschappij Deutsche BA. Dat deden zij in ruil voor een aantrekkelijke korting.

Een woordvoerster van Deutsche BA bevestigde dit weekeinde een verhaal hierover in het jongste nummer van het weekblad Focus. De door het magazine genoemde retourprijs van 160 mark voor de trajecten Bonn-Berlijn en München-Berlijn is volgens de woordvoerster echter te laag. Bij Lufthansa kregen de Bondsdagleden tot nu toe alleen de voordelen voor vaste klanten, maar geen kortingen. Topman Jürgen Weber heeft de voorzitster van de Bondsdag, Rita Süssmuth, gevraagd de speciale behandeling te verbieden.