Algemeen Belang

Fons Roctus is lijsttrekker van Algemeen Belang, de grootste partij in de gemeenteraad van Hontenisse in Zeeuws-Vlaanderen. Ondanks een overwinning in 1994, toen vier zetels werden behaald, werd Algemeen Belang buiten het college gehouden. “Een ondemocratische daad”, zegt Roctus.

“Hontenisse heeft ons nodig, want wij zijn de bewakers van de gemeentelijke financiën. De gemeentelijke belastingen zijn de afgelopen vier jaar met 42 procent gestegen. Dat is natuurlijk ongehoord.” Een politieke kleur heeft Algemeen Belang niet. “Wij zijn de regenboog. Alle kleuren en alle burgers kunnen bij ons terecht.” Alleen varkenshouders passen niet bij de achterban van de partij. Die moeten worden geweerd, zo staat er in het programma. Roctus: “We willen graag in het college terechtkomen. Dan word ik wethouder. We gaan voor vijf zetels.”