Website

Dat het vandaag Valentijnsdag is, zal waarschijnlijk niemand ontgaan zijn. Sinds het begin van dit jaar wordt de consument bestookt met reclame die hem moet aansporen anoniem kaarten te versturen en zijn de winkels volgestouwd met allerlei 'romantische' voorwerpen in de vorm van een rood hart. Wie onverhoopt toch vergeten is een kaart te versturen - of erger nog! - een romantische attentie voor zijn of haar geliefde te kopen, kan terecht op Internet.

Daar stikt het van de Valentijnssites waar romantische geschenken besteld kunnen worden en gratis digitale kaarten verstuurd kunnen worden

met afbeeldingen van een zoenend koppel tegen een zonsondergang en teksten als You give me reason to live. Zoekmachine Yahoo en de Nederlandse Internetprovider Planet Internet (www.pi.net/specials/valentijn/) hebben overzichten gemaakt van deze Valentijnssites. Daar zijn bijvoorbeeld ook sites te vinden over de geschiedenis van Valentijnsdag en webpagina's met Valentijnsrecepten en online liefdesliedjes. Wat vooral opvalt bij de Valentijnskaarten-sites is dat je in de meeste gevallen niet anoniem kunt blijven, wat nou juist

de bedoeling is. Pas als er een naam én e-mailadres zijn ingevuld, wordt de digitale kaart verstuurd. Voor de sites die hier wel rekening mee houden moet weer aparte software worden gedownload. Anders zijn de kaarten niet te bekijken. De enige oplossing voor degenen die anoniem willen blijven is dan ook: maak voor één dag (kosteloos) een freemail-account aan onder valse naam.

Freemail (www.freemail.nl), mooie kaarten: (www.123greetings.com/valentine/)

. The Naked Jungle (Byron Haskin, 1954, VS). Opmerkelijk mengsel van melodrama en exotisch avontuur. Zuidamerikaanse plantage-houder Charlton