Voetbal Belgie

Voorzitter Eddy Wauters van FC Antwerp zegt te zijn benaderd door een man die de bekerwedstrijd tegen Excelsior Moeskroen voor hem wilde 'regelen'.

Voor een bedrag van 100.000 gulden kon Antwerp de overwinning kopen. Wauters weigerde zaken te doen. Antwerp verloor het duel met 0-5.

Wauters heeft het aanbod tot omkoping aangegeven bij justitie. Deze onderzoekt de zaak. Volgens de man die Wauters benaderde zou hij deel uit maken van een netwerk dat afgelopen jaren verschillende wedstrijden heeft verkocht. “Het lijdt geen twijfel dat omkoping schering en inslag

is geweest de laatste jaren'', aldus Wauters.

Anderlecht heeft in de Belgische competitie het prestigeduel met Standard Luik gewonnen. Een paar jaar geleden streden beide teams vaak om de landstitel. Nu is vooral Standard ver weggezakt. Anderlecht blijft

na de 2-0 zege vijfde, Standard staat dertiende.

Anderlecht-trainer Arie Haan had na de povere prestaties van de voorbije

weken zijn onvrede in Brussel geuit. Tegen Standard was zijn ploeg scherp. Zetterberg zette de paars-witte formatie op voorsprong, Oliseh stelde de winst definitief veilig. Jaskulski miste een strafschop voor Standard.