Selectie; Radio; Zondag

O.V.T.

Aandacht voor het scheidingsverdrag tussen Nederland en België van 1839 en een gesprek met Arjen Taselaar over zijn proefschrift De Nederlandse koloniale lobby. Na elf uur de derde aflevering uit de documentaire over de historie van de Westindische Compagnie en de Atlantische handel in de 17de en 18e eeuw. Radio 1, 10.02-12.00u.

Radio 1-journaal. Gesprek met minister Pronk (ontwikkelingssamenwerking)

over o.a. de gevolgen van de grote aardbeving in Afghanistan, de dreigende crisis rond Irak en zijn rol in de komende verkiezingscampagne

van de PvdA. Radio 1, 13.30-14.00u.

De andere wereld van zondagmiddag. Een discussie over de vraag waarom er

geen oorlog in Irak moet worden gevoerd. Verder komt Amnesty International met een handleiding voor bedrijven die in landen waar de mensenrechten worden geschonden actief zijn. Radio 5, 14.00-15.00u.

Volgspot. Live gesprek met de acteur Han Römer die met Margreet Blanken te zien is in de toneelproductie Al mijn zonen van de Amerikaanse schrijver Arthur Miller die het stuk in 1947 schreef. De voorstelling gaat op 19 februari in Zevenaar in première. Radio 1

& 2, 0.02-1.00u.

Ophef en vertier. Hoboïst Han de Vries en violiste Lucy van Dael praten over authentieke instrumenten en de uitvoeringspraktijk. Verder regisseur Lodewijk de Boer over de toneelvoorstelling Scènes uit een huwelijk en de actrices Bodil de la Parra en Caroline Mout over de lunchvoorstelling De rode urn. Maandag, Radio 5, 14.02-16.00u.