Selectie; Radio; Zaterdag

De wortels van het kwaad.

In de tiende aflevering van deze serie over de nieuwe generatie cabaretmakers ontmoet Frank van Pamelen Ivo de Wijs en Hetty Feteris Theo Nijland. Wat kunnen nieuwe cabaretiers van de

'ouwe rotten' leren? Radio 5, 15.02-15.30u.

Radio passaat: Tokkelfestival. Klassieke en volksmuziek uit Turkije met de twee belangrijkste snaarinstrumenten de tanbur (klassieke traditie) en de saz als het instrument van de troubadours in de Turkse volksmuziek. Opnamen van 4 februari uit het Soeterijntheater in Amsterdam. Radio 4, 18.00-19.00u.

Opera live. Rechtstreekse uitzending uit de Metropolitan Opera in New York van Il Trovatore van Verdi op een libretto van Salvatore Commarano.

Koor en orkest van de Metropolitan Opera staan onder leiding van Simone Young. Radio 4, 19.02-22.30u.

Volgspot-live. Aandacht voor de nieuwe musical over het leven van de Amerikaanse zanger en componist Harry Nilsson met in de hoofdrol Bill van Dijk die 23 februari in première gaat. Verder de cabaretier Rick Lorenzo Dros, de groep Max Tax y sus Banditos, de Uruguayaanse zanger Juan Carlos en de Zeeuwse pianist Piet Capello. Radio 2, 22.02-24.00u.

Easy listening. Opnamen van de Beach Boys met bijzondere aandacht voor stem van de onlangs overleden 'stille kracht' achter de band Carl Wilson. Verder de nooit uitgebrachte opnamen van de Zweedse jazz-zangeres Monica Zetterlund van 36 jaar geleden met de Amerikaanse musici Thad en Jimmy Jones. En natuurlijk Frank Sinatra met het onvermijdelijk My funny valentine. Radio 1 & 2, 0.02-2.00u.

. The Naked Jungle (Byron Haskin, 1954, VS). Opmerkelijk mengsel van melodrama en exotisch avontuur. Zuidamerikaanse plantage-houder Charlton