Philips verhuist niet naar Zuidas

AMSTERDAM, 14 FEBR. Philips zal haar hoofdkantoor niet vestigen aan

de Zuidas in Amsterdam. De iets verder gelegen tijdelijke lokatie Rembrandttoren bevalt zo goed dat het bedrijf daar wil blijven zitten, meldde een woordvoerder van de gemeente.

Voorlopig wil directeur C. Boonstra zich nog niet binden aan nieuwbouw, zo liet de gemeente donderdag na de presentatie van de jaarcijfers weten. Volgens nog onbevestigde berichten overweegt de directie de Breittner Toren te betrekken, die naast de Rembrandt Toren vlak bij het Amstelstation wordt gebouwd.

Het maakt Amsterdam niet uit waar de Philipstop haar zetel kiest. Wethouder D. Stadig, verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de Zuidas, liet via zijn woordvoerder liet weten blij te zijn dat de gemeente Amsterdam zelf niet ter discussie staat. Hij zal het concern niet proberen vast te pinnen op de ondertekende voorlopige overeenkomst.