CNN International

In de rubriek Media van 28 januari wordt in het artikel 'CNN negeert Newsweek' door de redacteur een volledig ongegrond commentaar gegeven op onze verslaggeving van de Clinton/Lewinsky zaak.

Onze kijkers zijn gewend aan eerlijke en objectieve nieuwsverslaggeving, waarbij alle betrouwbare bronnen worden aangewend, als CNN International's handelsmerk, en de Lewinsky-zaak is hierop geen uitzondering geweest.

Als centrale speler in de bekendmaking en ontwikkeling van de zaak-Lewinsky werden schrijvers en uitgevers van Newsweek onmiddellijk uitgenodigd om op CNN International hun kijk op de gebeurtenissen te geven.

Vanaf het begin van het verhaal heeft de zender zes verschillende Newsweek-verslaggevers of uitgevers minstens tien maal uitgenodigd om te

praten over de ontwikkelingen. In het twee uur durende Townhall-debat over de rol van de media in deze zaak, was Beth McDaniel, Newsweek's Washington Bureau Chief, bij CNN International op de tv als een van de leidende forumleden. CNN International is gehecht aan eerlijke en objectieve journalistiek en verwacht niet minder van het NRC Handelsblad.