Zeiljacht Flyer getoond op Hiswa

AMSTERDAM, 13 FEBR. Het Nederlandse zeiljacht Flyer II is vanaf volgende week te bewonderen op de watersportbeurs Hiswa in de Amsterdamse RAI. Schipper Conny van Rietschoten behaalde met deze boot in 1981 een overwinning in de Whitbreadrace. De 23 meter lange Flyer is het langste zeilschip ooit dat op de Hiswa werd tentoongesteld. Na de Whitbreadrace heeft Van Rietschoten het schip om laten bouwen tot toerboot. (ANP)

India Foto's van de Indiase onafhankelijkheid van 50 jaar geleden zijn te zien in de Royal Festival Hall. Het werk van 21 fotografen toont de verontrustende tegenstelling tussen de pre-industriële wereld en de beginselen van een moderne economie. Bijna te vergelijken met een reis naar India. T/m 18 jan South Bank Centre dag. 10-20u30. Inl 00-441719600953.