Surinaamse minister dreigt met pistool

PARAMARIBO, 13 FEBR. De Surinaamse parlementariër Tewari heeft een klacht ingediend tegen minister van Onderwijs Mahadewsing na door hem te zijn bedreigd met een pistool. Beide politici maken deel uit van rivaliserende groepen binnen de hindoestaanse Basispartij voor Vernieuwing en Democratie (BVD).

Tewari behoort tot de groep BVD-parlementariërs die zich onder aanvoering van partijvoorzitter Mungra onlangs terugtrok uit de coalitie met de Nationaal Democratische Partij (NDP) van president Wijdenbosch en voorzitter Bouterse.

Volgens parlementslid Tewari kwam hij minister Mahadewsing bij toeval tegen in een restaurant in Paramaribo. De bewindsman was in gezelschap van de invloedrijke zakenman Dilep Sardjoe, die de belangrijkste financier van de BVD is. Tewari verklaarde aan de politie dat minister Mahadewsing probeerde hem over te halen weer terug te keren naar de rivaliserende groep van Sardjoe en hemzelf met de vraag 'wat is je prijs?'.

Er ontstond hierdoor een woordenwisseling en Mahadewsing verliet kort daarna het restaurant. Even later vertrok ook Tewari. Bij de trap aangekomen zag hij beneden Mahadewsing staan, die een pistool trok, het wapen op hem richtte en met enkele krachttermen riep hem te zullen doden. Omstanders leidden de minister, die volgens Tewari dronken was, weg.Mungra heeft intussen het aftreden van de bewindsman geëist.