Otra blijft reorganiseren

Technisch groothandelsconcern Otra gaat in 1998 zijn structuur veranderen. De indeling in vijf landen wordt vervangen door drie clusters. Hiermee hoopt het bedrijf de in 1997 ingezette opgaande lijn voort te zetten. De economische ontwikkeling in Duitsland blijft voor het concern echter een onzekere factor.

De in 1997 al aangekondigde reorganisatie heeft inmiddels de eerste vruchten afgeworpen, zo bleek bij de presentatie van de jaarcijfers over 1997. De nettowinst steeg van 28,7 miljoen naar 70,6 miljoen gulden, terwijl de omzet met 4,5 procent toenam tot ruim 4 miljard gulden.

De onzekere economische situatie in Duitsland blijft Otra parten spelen, omdat het daar 45 procent van de omzet behaalt. Bestuursvoorzitter W. Zetteler constateerde gisteren bij een toelichting op de jaarcijfers dat de markt voor technische groothandels er met 2 procent kromp, maar dat het aandeel van Otra met 5 procent groeide . “We zitten dus eigenlijk 7 procent in de plus”, constateerde hij.