Nuis en Meulenhoff

Op de benoeming van Meulenhoff-directeur en schrijver Maarten Asscher tot directeur Kunsten bij het ministerie van OCW is her en der verbaasd gereageerd. Wat zoekt een literaire uitgever nou in de Zoetermeerse bureaucratie? Als je die vraag omdraait, wordt de overstap minder opzienbarend.

Staatssecretaris Nuis van Cultuur komt wel eens bij uitgeverij Meulenhoff. Nuis zat ooit in de redactie van Propria Cures met Johan Goudsblom en Renate Rubinstein - allebei uitgegeven door Meulenhoff. In het vorig jaar bij Meulenhoff verschenen boek Alles verandert. Opstellen voor en over J. Goudsblom schreef de staatssecretaris een stukje over Goudsbloms artikelen voor PC. Zelf publiceerde Nuis bij Meulenhoff in 1979 Het monster in de huiskamer, over het Weinreb-rapport. Verder zit hij in de begeleidingscommissie voor Rubinsteins biografie, uit te geven door Meulenhoff. Nuis heeft een hoge pet op van uitgevers. Eerder stelde hij voor dat een uitgever als Pierre Vinken voorzitter van de NOS zou moeten worden. Nuis en Vinken waren paranimf bij de promotie van Goudsblom.