Nederlandse sprintsters presteren boven verwachting

De Nederlandse sprintsters hebben vanochtend in Nagano bij de eerste van twee 500 meters boven verwachting gepresteerd, maar in de strijd om de medailles spelen de pupillen van bondscoach Peter Mueller geen rol. Die worden morgen verdeeld na de tweede 500 meter.

Marianne Timmer vestigde ondanks een hardnekkige rugblessure met haar tijd van 39,12 een nieuw Nederlands record. In het tussenklassement staat ze op de negende plaats. Ook de drie overige Nederlandse deelnemers - Andrea Nuyt, Sandra Zwolle en Marieke Wijsman - verbeterden hun persoonlijke record. Zijn eindigden respectievelijk op een vijftiende, twintigste en zesentwintigste plaats.

Timmer had al een week niet meer op de start geoefend, omdat die haar rug te veel belast. Ze was tevreden met haar negende plaats en het feit dat ze geen “grote missers” had gemaakt. Volgens bondscoach Peter Mueller is Timmer, specialiste op de 1.000 meter, nog in de race voor een bronzen medaille. “Er rust geen enkele druk op haar”, zei Mueller. “Op andere vrouwen des te meer.”