HARTEN

De Britse prins Charles heeft het werk van zijn onlangs overleden ex-vrouw prinses Diana overgenomen. Engelse dagbladen, die de prins vroeger kritiseerden om zijn kille afstandelijkheid, zijn nu onder de indruk van het gedrag van hun toekomstige staatshoofd. Tijdens een bezoek aan de Nepalese hoofdstad Kathmandu benaderde hij jonge aids-patiënten op eenzelfde zachtzinnige wijze als prinses Diana vroeger.

“Prins Charles heeft de erfenis van prinses Diana omhelsd en besloten zich van zijn zachte en liefdevolle kant te laten zien”, aldus The Sun die hem al 'de prins der harten' noemt. De Daily Mail meldde zelfs dat de 'zachtheid van de prins ons tot tranen roerde'.

In Engeland heeft zich overigens een vrouw gemeld die beweert een kind te hebben van Dodi al-Fayed, de minnaar van prinses Diana met wie zij samen bij een auto-ongeluk in Parijs omkwam. Marni heet de dochter van Dodi al-Fayed en ze is anderhalf jaar oud, aldus het blad The Observer. Moeder is de 36-jarige Diane Holliday, die volgens haar eigen zeggen werd verleid door de Egyptische miljonair. Toen zij zwanger bleek, zou ze van Al-Fayed 50.000 pond hebben gekregen om het kind te laten aborteren. Dit laatste heeft Holliday nagelaten.