Forse stijging winst handelshuis Ceteco

De nettowinst van handelsconcern Ceteco, grotendeels in handen van Hagemeyer, is vorig jaar gestegen van 28,1 miljoen gulden naar 39,9 miljoen gulden, een stijging van 42 procent. De omzet ging met 90 procent omhoog van 717 miljoen naar 1.361 miljoen gulden.

Behalve een sterke positie in zijn traditionele Latijns-Amerikaanse markten heeft Ceteco de afgelopen jaren een goede uitgangspositie verkregen voor verdere groei in een aantal grote markten in de regio zoals Mexico, de landen van het Andespact en Argentinië. Hoewel de groei van de Latijns-Amerikaanse markten dit jaar wat lager zal uitvallen dan in 1997, voorziet het concern voor 1998 een verdere groei van omzet en winst en een voortgaande verbetering van de winst per aandeel. Deze steeg in 1997 van 3,72 naar 4,81 gulden.