DUUR

De Amerikaanse acteur Robert de Niro is dinsdag door de Franse rechter Frederic N'Guyen ondervraagd over de aard van zijn relaties met enkele Franse vrouwen. N'Guyen doet onderzoek naar een netwerk van prostituees met tarieven van 1.000 tot 15.000 gulden per uur. De hoeren zouden vooral in het zestiende arrondissement van Parijs werkzaam zijn. Hoofdverdachte in deze zaak is Paul Barril, die vroeger werkzaam was bij de Gendarme en na zijn ontslag een eigen veiligheidsdienst oprichtte. Prostitutie is legaal in Frankrijk, pooierschap niet.

De Niro, die onlangs wederom in het huwelijk trad, werd in het Bristol Hotel opgehaald door de politie om te worden ondervraagd. Later reageerde Georges Kiejman, de advocaat van De Niro, met een aanklacht tegen rechter N'Guyen wegens het 'overtreden van de geheimhouding van een onderzoek' en 'onrechtmatige beknotting van de bewegingsvrijheid'. Volgens de advocaat is 'omgang met mooie vrouwen' niet genoeg om De Niro, die voor filmopnamen in Parijs is, aan een ondervraging te onderwerpen. “Het is een publiciteitsstunt van de rechter”, zei Kiejman, die vroeger minister van Justitie in Frankrijk was. “De Niro heeft nog nooit voor een vrouw betaald in zijn leven.”