De boze theepot

“Je hoeft met het middageten niet op mij te rekenen,” zei de Boze Theepot tegen de Russische Samovar. “Ik ga mezelf een nieuw hoofddeksel aanschaffen. Die theemuts is me te warm.” Met veerkrachtige tred liep hij naar de hoedenwinkel, waar ze baseballpetten in de aanbieding hadden. Een keuze was snel gemaakt en even later stond hij weer op straat met een prachtig exemplaar van wit linnen. Voor geen geld.

Aan de overkant van de straat zag hij een reisbureau. Hij kon op z'n minst wat informatie inwinnen, nu hij hier toch stond. “Hallo,” zei het meisje achter de balie. “Ik heet Avien Soepterrine, wat kan ik voor u betekenen?” “Ik wil prospectussen, Avien.” “We hebben Benidorm en Marbella en St. Tropez, maar wat ik u echt kan aanbevelen is Kreta. Ik zou zò met u mee willen. O ja, en voor het binnenland geven wij regengarantie.”