CMG koopt Franse automatiseerder Alias

Automatiseerder CMG heeft gisteren honderd procent gekocht van de aandelen van de Franse automatiseerder Alias SA. Nog geen maand geleden kocht CMG een Belgisch bedrijf, waardoor het nu in vijf aangrenzende landen in Europa is vertegenwoordigd. CMG betaalt 21 miljoen francs (ongeveer 7 miljoen gulden) voor Alias.

Het in Parijs gevestigde bedrijf levert informatietechnologie en diensten aan bedrijven in de regio van de Franse hoofdstad. Over 1997 behaalde het een omzet van 25 miljoen franse francs, die een winst voor belastingen opleverde van 1 miljoen francs.

De voormalige eigenaar blijft met 42 medewerkers aan Alias verbonden. CMG verwacht dat het bedrijf al dit jaar zal bijdragen aan het resultaat.

Volgens CMG-bestuursvoorzitter C. Stutterheim is de overname “in lijn met onze strategie uit te breiden naar andere landen in Europa.”