Selectie; Televisie

ACTUALITEITEN

2 Vandaag. Waar dertigers hun geluk nog zoeken via contactadvertenties in de krant blijken vooral scholieren en studenten internet te gebruiken als een wereldwijde ontmoetingsplaats voor de liefde. Ned.2, 17.29-18.59u.

B&W. Gesprek met Philips-president Cor Boonstra. Ned.3, 19.22-19.52u.

Netwerk. Wandeling met kunstenaar Armando langs de ontwerpen voor het Holocaust-monument in Berlijn en een reportage over het regime van de president van Zaïre, Kabila. Ned.1, 20.25-20.58u.

Nova. Onder meer aandacht voor de problemen onder Molukse jongeren in een Brabants plaatsje onder de rook van Oss. Ned.3, 22.33-23.03u.

De beslissers. Internationale kopstukken zoals de auteur Francis Fukuyama en professor Prahalad van de universiteit van Michigan reageren op uitspraken van de Chinese minister van staatsplanning Jinhua Chen en discussiëren over de vraag of China in 2020 de plaats van de Verenigde Staten als belangrijkste economische macht zal hebben ingenomen. Ned.2, 23.35-0.06u.

De koorts van de welvaart. Onderwerp van deze derde aflevering is de multiculturele samenleving. Is er sprake van een integratie van Nederlanders en allochtonen? Gesprek met de stadsdeelraadvoorzitter van de Bijlmer Hannah Belliot. Morgen, Ned.1, 14.42-15.13u.

DOCUMENTAIRE

National Geographic Television: The Wilds of Madagascar. Het eiland Madagascar voor de oostkust van Afrika bestond tot voor kort grotendeels uit ongerepte natuur. Er zijn nog plaatsen waar de mens nauwelijks is doorgedrongen. Het Ankarana-plateau is er één van waar kameleons en maki aapjes leven. Bel.2, 20.30-21.25u.

Zembla: Taxi door Rood. Reportage over taxi-chauffeurs die zich verzetten tegen de deregulering van het taxibedrijf. Als gevolg van dit plan van minister Jorritsma van Verkeer en Waterstaat, zullen naar verwachting de bestaande vergunningen in de branche in waarde dalen. Houders van dergelijke vergunningen worden daardoor gedupeerd. Ned.3, 20.50-21.30u.

The Search for the Holy Grail. Documentaire over de mythe rondom de Heilige Graal, waaruit Jezus Christus volgens de overlevering tijdens het Laatste Avondmaal uit gedronken zou hebben. BBC2, 22.30-23.20u.

Jeremy Clarkson's extreme machines. Slot van de serie over bijzondere machines belicht o.a. een Zweeds stealth oorlogsschip en het leven aan boord van een uitermate luxueus jacht. BBC2, 21.30-22.00u.

MUZIEK

Farewell to Big Al. Registratie van het herdenkingsconcert voor Veronica-stem en presentator Alfred Lagarde, die op nieuwjaarsdag op 47-jarige leeftijd overleed. Veronica, 23.30-0.19u.

AMUSEMENT

TV Show. Gesprekken op locatie met de Nederlandse schilder Evert Thielen, in het Catshuis met de echtgenote van premier Kok en met Michel Montignac, uitvinder van het gelijknamige dieet. Ned.2, 21.14-22.13u.

SPORT

Barend & Van Dorp. Gesprek met Juventus-voetballer Edgar Davids. Verder met Emiel Vrijman, directeur van het dopingsinstituut Necedo over het gebruik van doping in Nederland en Rintje Ritsma live uit Nagano. Ook de vraag of Wouter Huibregtsen als voorzitter van de NOC*NSF moet opstappen. RTL4, 21.30-22.30.

WINTERSPELEN NAGANO

Olympische winterspelen (Ned.2, 19.02-19.50u.). Samenvattingen van de vijfde dag met o.a. de 1500 meter schaatsen voor mannen, afdaling skiën voor mannen, cross country en snowboarden. Studio NOS (Ned.2, 23.00-23.35u.). Onder meer een overzicht van de historie van de olympische 500 meter schaatsen voor vrouwen. Olympische winterspelen (Ned.2, 1.20-10.00u.). Vanaf 8.30 rechtstreeks verslag van de 500 meter schaatsen voor vrouwen. Daarvoor o.a. skispringen van de 90 meter schans, rodelen en de ijshockeywedstrijd Verenigde Staten tegen Zweden. Morgen tussen 12.00 en 14.30u. onder meer hoogtepunten en beelden van de verplichte dans bij het kunstrijden.

FILM

L'École est finie (Olivier Nolin, 1979, Frankrijk). Adolescentiedrama over jeugdliefde die uitloopt op een zwangerschap, tot ontsteltenis van de volwassen omgeving. TV5, 20.05-21.45u.

Impromptu (James Lapine, 1991, Engeland/Frankrijk). Zie Film-vooraf. RTL5, 20.30-22.25u., onderbroken door reclame.

Endangered Species (Alan Rudolph, 1982, VS). Bizarre, naar science fiction neigende thriller over ernstig verminkt vee in Wyoming, mogelijk als gevolg van proeven met chemische wapens. New-Yorkse Robert Ulrich helpt lokale sheriff JoBeth Williams bij het onderzoek. Duitsl.3-West, 22.30-24.00u., nagesynchroniseerd.

Les Années-sandwiches (Pierre Boutron, 1988, Frankrijk). Smaakvolle adaptatie van roman van Serge Lentz over Frans-joodse oorlogswees die in Parijse voorstad wordt opgevangen door Pools-joodse handelaar in tweedehands spullen. Duitsl.1, 0.50-2.30u., nagesynchroniseerd.

Malaya (Richard Thorpe, 1949, VS). Spencer Tracy en James Stewart vormen attractie apart in routine-oorlogsavontuur over poging om rubber te smokkelen uit bezet Maleisië. Morgen, Duitsl.1, 10.03-11.35u., nagesynchroniseerd.

Der schweigende Engel (Harald Reinl, 1954, West-Duitsland). Kleurloze draak over 'doofstom' meisje dat spraakvermogen ontwikkelt. Duitsl.1, 14.30-16.00u., zwart-wit.

Cobra Woman (Robert Siodmak, 1944, VS). Exotische camp-klassieker met dubbelrol van Maria Montez: ze wordt ontvoerd door slangenaanbidders o.l.v. haar boosaardige tweelingzus. Morgen, Duitsl.3-West, 15.50-17.00u., tweetalig.