Pollux na eerste duel al kansloos

RIJSWIJK, 12 FEBR. Het Europese optreden van Pollux lijkt al na de eerste wedstrijd in de kwartfinales van het CEV-bekertoernooi voorbij. De Oldenzaalse volleybalsters verloren gisteravond kansloos met 3-0 van Reggio Emilio. Ze maakten zo weinig punten dat de return volgende week in Twente een formaliteit lijkt.

In eigen land is Pollux toonaangevend, maar de Europese top is nog ver weg. De belangrijkste gegadigde voor de Nederlandse titel maakte in de drie sets in Italië welgeteld tien punten: 15-3, 15-3, 15-4. De Twentste ploeg speelde ver beneden haar kunnen. Er was geen servicedruk en het antwoord op de gevaarlijke Italiaanse buitenaanval bleef uit.

De volleyballers van Dynamo boekten hun tweede zege in de Champions League. De landskampioen uit Apeldoorn won in Oostenrijk met 3-1 van Donaukraft Wien. De setstanden waren 15-9, 8-15, 15-10, 15-13. Een plaats bij de laatste vier zit er voor Dynamo, dat al drie keer heeft verloren, dit seizoen niet meer niet in.

De vrouwen van AMVJ nemen niet geheel roemloos afscheid van het toernooi

om de Europa Cup voor bekerwinnaars. De ploeg uit Amstelveen versloeg in

de vijfde ronde het Spaanse Uni Granada, mede onderaan in groep B, met 3-2. Het was een enerverende wedstrijd, met een zuivere speeltijd van 94

minuten. Het thuisvoordeel van AMVJ gaf de doorslag. De setstanden waren

17-15, 10-15, 15-4, 8-15, 15-9.

Landskampioen VVC slaagde er niet in tegen de sterke Franse titelhouder VBC Riom voor een stunt te zorgen. De Vughtse volleybalsters verloren in

Frankrijk met 3-1. Het team van coach Appie Krijnsen begon nerveus, hoewel er in de vijfde ronde van de Champions League niets meer op het spel stond. Dat leidde tot snel verlies van de eerste set. Het herstel was opmerkelijk, maar het bleef bij slechts één goede set.

Daarin serveerde VVC sterk en koesterde de voorsprong van 9-4 en 11-6 uitstekend. Daarna kwam de Nederlandse titelhouder te kort tegen de geroutineerde Françaises: 15-3, 11-15, 15-6, 15-6.

Zwolle had in de vijfde ronde van het bekerwinnaarstoernooi weinig in te brengen tegen de sterke Italiaanse vertegenwoorder Alpitour Cuneo en verloor met 3-0. (ANP)