Parijs regelt autoverkeer in geval van smog

PARIJS, 12 FEBR. Franse personenauto's die uitgerust zijn met een groene sticker, ten teken dat ze aan bepaalde milieu-eisen voldoen, mogen voortaan ook in geval van ernstige smog blijven rijden. In Frankrijk mogen de helft van de auto's bij zware smog niet rijden: op een oneven datum auto's met een oneven nummerplaat, op even dagen auto's met een even nummerplaat. Sinds 1 augustus vorig jaar heeft ongeveer een derde van de 25 miljoen auto's in Frankrijk een milieukeurmerk gekregen. Deze auto's hoeven zich, net als bepaalde beroepsgroepen, dus niet meer te houden aan de smogregeling. (AFP)

Der achte Tag (Reinhard Münster, 1990, West-Duitsland). Adequate thriller van debuterende scenarist-regisseur Münster. Investigatieve journaliste Katharina Thalbach onderzoekt vermeende zelfmoord van geleerde en komt genetische manipulatie op het spoor. Duitsl.1, 23.00-0.35u.