Chili wint oefenduel op Wembley met 2-0

LONDEN, 12 FEBR. Chili heeft gisteravond een vriendschappelijke voetbalwedstrijd tegen Engeland in het Wembley-stadion voor 65.000 toeschouwers met 2-0 gewonnen. Beide doelpunten werden gescoord door Marcelo Salas. Hij liet zien waarom Lazio Roma bereid is zijn huidige Argentijnse werkgever, River Plate, 39 miljoen gulden te betalen voor de

transfer.

Vooral zijn openingstreffer, in de 44e minuut, was van grote kwaliteit. Tien minuten voor tijd benutte Salas een strafschop nadat verdediger Campbell hem ten val had gebracht. Engeland had in de voorbereiding op het WK in Frankrijk een experimenteel elftal op de been gebracht. Daarin was plaats voor Michael

Owen van Liverpool. Met zijn 18 jaar en 59 dagen is hij de jongste debutant van deze eeuw in het Engelse elftal. Benfica heeft de halve finales van de Portugese beker bereikt. De ploeg

van Gaston Taument versloeg tweede-divisieclub Gil Vicente in de tweede wedstrijd met 1-0 door een doelpunt van Gomes. Het eerste duel was na verlenging in 1-1 geëindigd. Benfica speelt in de halve finales tegen Braga. De andere halve eindstrijd gaat tussen Porto en de winnaar van de kwartfinale tussen Uniao Leiria en Boavista. Barcelona heeft zich gisteren geplaatst voor de halve finales van het Spaanse bekertoernooi. Louis van Gaal zag zijn ploeg ook de tweede wedstrijd tegen Merida winnen. Uit werd het 3-0 voor Barcelona, dat thuis met 2-0 had gewonnen. “Kampioenendoder” Alaves schaarde zich bij

de laatste vier. De bescheiden club uit de tweede divisie verdedigde zijn voorsprong van 3-1 tegen Deportivo in La Coruña met succes. Het bleef 0-0. Nwankwo Kanu heeft na anderhalf jaar eindelijk zijn officiële debuut gemaakt bij Inter Milan. De Nigeriaan was na zijn transfer van Ajax nog niet in een competitieduel opgetreden. Nu mocht hij de laatste minuut meedoen tegen Fiorentina. Toen stond het al 1-1 en daarbij bleef bij. Patrick Kluivert slaagde er niet in AC Milan twee extra punten te bezorgen. De oud-Ajacied was koppend tot drie keer toe dicht bij een doelpunt, maar het bleef tegen Udinese 0-0. Juventus kwam ook al niet tot winst. Brescia dwong de koploper een gelijkspel af: 1-1. Zuid-Afrika, deelnemer aan het WK in Frankrijk, heeft gisteren ook zijn

tweede wedstrijd in het toernooi om de Afrika-Cup niet gewonnen. De WK-deelnemer stond tegen Ivoorkust lange tijd met 1-0 voor, maar twee minuten voor tijd viel de gelijkmaker: 1-1. Het Zuid-Koreaanse elftal heeft in Sydney de oefenwedstrijd tegen Australië met 1-0 verloren. De Zuid-Koreanen zijn op het WK in Frankrijk ingedeeld in de groep met Nederland, België en Mexico. (Reuters/AFP)