BOEKEN

Geschiedenis van de NV Philips' Gloeilampenfabrieken Deel 1 en 2 door A. Heerding, deel 3 en 4 door I.J. Blanken. De officiële Philips-geschiedschrijving. Uitgeverij Europese Bibliotheek BV, Zaltbommel (1997), 89 gulden per deel.

45 jaar met Philips Frits Philips. Autobiografie van de president-directeur van 1961 tot 1971. Uitgeverij Ad. Donker, Rotterdam (1976). In de bibliotheek.

Philips Honderd, een industriële onderneming G. Bekooy. Officiële jubileumuitgave bij het 100-jarig bestaan, met veel fotomateriaal. Uitgeverij Europese Bibliotheek BV, Zaltbommel (1991), 85

gulden.

Anton Philips, de mens/de ondernemer P.J. Bouman. Biografie van Anton Philips, die het concern samen met zijn broer Gerard voor WOII opbouwde.

Uitgeverij Meulenhoff, Amsterdam (1956). In de bibliotheek.

Philips, geschiedenis en praktijk van een wereldconcern Ad Teulings. Kritische analyse, met nadruk op arbeidsverhoudingen en verplaatsing naar landen met lage lonen in de jaren zestig. Uitgeverij Van Gennep, Amsterdam (1976). In de bibliotheek.

Levenslang Philips Wisse Dekker. Autobiografie van deze Philips-president van 1981 tot 1986. Uitgeverij Balans, Amsterdam (1996), 39,50 gulden.

De revolutie van Jan Timmer Erik van Gruijthuijsen en Peter Junge. Beschrijving van de daden van Jan Timmer als president-directeur en als voorzitter van Polygram en de divisie Consumentenelektronica in de jaren

tachtig. Uitgeverij Strengholt, Oud-Bussum (1992), uitverkocht. In de bibliotheek.

Kortsluiting. Hoe Philips zijn talenten verspilde Marcel Metze. Beschrijving en analyse van Philips in de jaren zeventig en tachtig, culminerend in de crisis van 1990. Uitgeverij Sun, Nijmegen (1991), 19,90 gulden.

Let's make things better Marcel Metze. Analyse van Philips in de jaren 1990 tot heden en het conflict tussen de huidige president-directeur Boonstra en zijn voorganger Timmer. Uitgeverij Sun, Nijmegen (1997), 39,50 gulden.