BASTIA

Foto: Op het Franse Middellandse Zee-eiland Corsica hebben gisteren enkele tienduizenden mensen gedemonstreerd na de moord op prefect Claude Erignac afgelopen vrijdag. In Bastia werd de stoet aangevoerd door tientallen vrouwen. De Franse regering heeft gisteren de 50-jarige voormalige politiechef en oud-belastinginspecteur Bernard Bonnet benoemd als opvolger van Erignac. Premier Jospin zei dat de Franse overheid het Corsicaanse geweld hard zal aanpakken. “Er zullen geen onderhandelingen komen [met nationalisten]”, aldus Jospin. Uit een enquête in het weekblad L'Evenement du Jeudi blijkt dat slechts 6 procent van de Corsicanen voor onafhankelijkheid is. Volgens iets meer dan de helft van de Corsicanen zijn de nationalistische organisaties geïnfilteerd door mafia-achtige elementen. (Foto AP)