Fietsverhuur bij Interliner blijkt misser

UTRECHT, 11 FEBR. Streekbus- bedrijf Interliner staakt de verhuur van speciale Interliner-fietsen. Sinds de introductie daarvan, twee jaar geleden, is slechts één rijwiel verhuurd. Ook de taxiservice van Interliner is niet rendabel.

Naar de behoefte van passagiers aan een huurfiets is vooraf geen grondig onderzoek gedaan, aldus F. Geurts, manager Interliner bij Verenigd Streekvervoer Nederland (VSN). “De fiets is geïntroduceerd vanuit de gedachte dat Interliner vervoer van deur tot deur moet bieden. De meeste mensen hebben echter al een oplossing gevonden om van huis naar de vertrekhalte te komen.” Interliner biedt snelle busdiensten aan tussen onder andere grote gemeenten.

Geurts geeft toe dat de kosten voor de huurfiets veel te hoog lagen. Voor 45 gulden per maand konden Interliner-reizigers met een maand- of jaarabonnement een fiets huren. Sommige verhuurbedrijven leasen fietsen al voor 15 gulden per maand. De tweehonderd Interliner-fietsen staan inmiddels weer blinkend in de fietsenhandel. Wat de flop gekost heeft, wil Interliner niet zeggen. De onrendabele taxidienst die het busbedrijf aanbiedt, blijft voorlopig bestaan. Volgens Geurts is het geen noodzaak dat deze service geld oplevert. (ANP)