Eurotop-indices krijgen notering in Londen

De Britse beurs voor derivaten, LIFFE, neemt opties en futures op de Eurotop-indices van de Amsterdamse beurs in de notering. Het gaat om afgeleide producten van de Eurotop 100 en de Eurotop 300-indices.

Deze Amsterdamse indices zijn graadmeters waarin de koersen van de belangrijkste aandelen op de Europese effectenbeurzen in meewegen. Vooral na invoering van de euro kunnen deze indices een belangrijke rol gaan spelen op de Europese effectenbeurzen. Beleggers kunnen via de Britse optie- en futurebeurs profiteren van koersstijgingen en -dalingen van de indices. Het is voor het eerst dat de Amsterdamse effecten- en optiebeurs een samenwerkingsverband aangaat met de Londense beurs. Vorig jaar kondigden de beurzen van Frankfurt, Zürich en Parijs een samenwerking aan.