BT Office Products boekt meer winst

De Amerikaanse kantooruitruster BT Office Products heeft zijn winst vorig jaar met bijna 18 procent zien stijgen tot 17,3 miljoen dollar (35,5 miljoen gulden).

Het concern is voor 70 procent in handen van Nederlandse beursgenoteerde verpakkings- en distributieconcern KNP BT. De omzet van BT Office groeide met 15 procent tot 1,6 miljard dollar (3,3 miljard gulden). Voorzieningen in verband met de millennium-problematiek en reorganisaties drukten het nettoresultaat met 4,8 miljoen dollar (9,8 miljoen gulden). In 1996 reserveerde BT Office, grotendeels in handen van KNP BT, in totaal 4,4 miljoen dollar (9 miljoen gulden).

In het vierde kwartaal van vorig jaar steeg de winst met 32 procent tot 5,3 miljoen dollar (10,9 miljoen gulden) op een omzet die 15 procent aantrok tot 433 miljoen dollar (888 miljoen gulden). KNP BT bracht op 22 januari een bod uit op de resterende aandelen die staan genoteerd op Wall Street. KNP BT biedt 10,50 dollar per aandeel. Inmiddels hebben vier aandeelhouders dat concern voor de rechter gedaagd. Zij vinden het bod te laag.