Britse regering tegen prijswet

LONDEN, 11 FEBR. De Britse regering verzet zich tegen een door het Hogerhuis aangenomen wetswijziging die gericht is tegen de handelspraktijken van mediamagnaat Rupert Murdoch.

“Dit amendement wordt geen wet”, aldus een woordvoerder van premier Tony Blair. “Het verhoogt de effectiviteit van de wet (op de concurrentie red.) niet en maakt op een volstrekt onnodige manier een uitzonderingspositie voor een bedrijf.” In het maandag aangenomen amendement spreekt het Hogerhuis zich uit tegen een prijsstelling die zo laag is, dat zij er slechts op gericht kan zijn concurrenten de markt uit te werken. Volgens critici ligt de verkoopprijs van The Times, die in bezit is van Murdochs concern, al sinds september 1993 onder de kostprijs. Met de lage prijsstelling zou Murdoch de positie van The Independent en The Daily Telegraph willen ondermijnen. (Reuters)