Van Kooten stapt uit Endemol

HILVERSUM, 10 FEBR. Willem van Kooten heeft zijn belang van 5 procent in Endemol Entertainment verkocht. De ooit als Joost den Draaijer bekende zakenman blijft wel commissaris bij het mediaconcern. Van Kooten gaat de opbrengst van zijn belang - tegen de huidige beurskoers 75 tot 80 miljoen gulden - investeren in een golfcomplex in de Portugese Algarve “en in een paar andere projecten”.

Van Kooten was eerder aandeelhouder van de commerciële zender Sport7. Hij verkocht zijn eveneens 5 procent grote pakket aandelen aan de Telegraaf, niet lang voordat de sportzender op de fles ging. Het zakenblad Quote riep hem voor die actie uit tot “dealmaker van het jaar”.

De zakenman bestrijdt dat verkoop van de aandelen Endemol betekent dat de geschiedenis zich dreigt te herhalen.

“Elke overeenkomst met bestaande personen of situaties berust op de fantasie van de schrijver”, meldt hij lachend. “Ik heb nog steeds het volste vertrouwen in Endemol.”

Over zijn andere activiteiten wil hij niet veel kwijt. “Ik heb nog een hoop andere belangen, die voor een gedeelte bekend zijn en voor een gedeelte niet. Dat wil ik graag zo houden.” (ANP)