Toolex ziet winst stijgen met 17,5 procent

Toolex International, fabrikant van cd-productiemachines, zag de nettowinst over 1997 stijgen met 17,5 procent tot 40,3 miljoen. De omzet klom 14,3 procent tot 401 miljoen, zo werd vanochtend bekendgemaakt. De omzetstijging was hoofdzakelijk te danken aan de introductie van de DVD (Digital Video Disc).

Dat is een cd-achtig schijfje met een zeer grote opslagcapaciteit voor digitale informatie. De onderneming liet ook weten dat zij de Laser Optics Division (LOD) van IT-branchegenoot Del Mar Avionics uit de Verenigde Staten heeft gekocht.

Toolex wordt vanaf vandaag geleid door L. Dielesen. Hij heeft het roer overgenomen nadat zijn firma ODME uit Veldhoven werd ondergebracht bij Toolex. In ruil voor de verkoop kreeg Dielesen een flink belang in de voorheen Zweedse firma.

De naam Toolex Alpha werd in oktober 1997 veranderd in Toolex International. De koers van het aandeel steeg vanochtend op de Amsterdamse effectenbeurs met vier dubbeltjes naar 26 gulden.