Sotheby's veilt schilderij Freud

LONDEN, 10 FEBR. Sotheby's in Londen heeft een meesterwerk van Lucian Freud, een van de belangrijkste levende Britse schilders, in handen gekregen. Het gaat om het monumentale Large Interior, W11 (1981-83), dat geïnspireerd is op het schilderij Pierrot Content van de achttiende-eeuwse schilder Antoine Watteau.

Het 186 bij 198,5 cm metende werk gaat de komende maanden op wereldtoernee langs exposities in New York, Los Angeles, Chicago, Parijs en Zürich en zal vervolgens in mei in New York geveild worden. De opbrengst is geraamd op om en nabij de tien miljoen gulden.

Large Interior is ingebracht door James Kirkman, die van 1972 tot 1992 Freuds zaken behartigde. Het is het belangrijkste werk van Lucian Freud dat ooit op de markt kwam, meent Elena Geuna, Sotheby's hoofd Europa voor hedendaagse kunst.