Selectie; Radio

De avonden. Literair variété met verhalen van Jan Mulder, Remco Campert, Manon Uphoff en Jan Stavinoha. In het tweede uur vertelt fotograaf, journalist en bioloog Ron Wagter over de beschaving van de Chachapoya indianen in het noorden van Peru die bloeide van 900 tot 1480 na Christus. Radio 5, 22.02-24.00u.

Montaigne. De Vlaamse schrijver en acteur Guido Lauwaert praat onder andere over de geschiedenis van West-Vlaanderen, Gent, keizer Karel de Grote, de vader van Hudo Claus, zwart geld en het begin van zijn carrière. Verder aandacht voor de roman Sneeuw van Hem van Koos van Zomeren en het toneelstuk Grasland van Erick Verpaele gespeeld door Bob de Moor. Morgen, Radio 5, 14.02-16.00u.

NPS bijlage. Documentaire over de wereld van de hard-rock muziek met o.a. DJ Mirella Simoncini en pop-journalist Jan Vollaard. Morgen, Radio 5, 13.10-14.00u.